SENARAI TRUSTED SELLERS DI SABAH

Sambil minum Sabah tea tanpa gula dan makan biskut lexus empat keping, saya melihat Facebook. Rancak sungguh kawan-kawan saya menjual produk kecantikan, makanan, pakaian dan sebagainya. Hampir menguasai panorama Facebook setiap masa. Buka saja, lihat mereka. Buka Facebook, lihat mereka. Mantap sungguh strategi mereka, pasti slogan di dada adalah 'never give up' ataupun, 'buat saja'.. 

Terkadang mereka dengan bahagia menunjukkan hasil pendapatan di sosial media, wah ! sebahagian daripada mereka menjadi dropship agent dan ada pula menjual kreativiti hasil tangan mereka sendiri. Kadang kala terdetik di sudut hati untuk menjadi dropship agent tetapi, rasa itu hanya sekelumit zarah. Ada keinginan namun, hilang setelah memejamkan mata. 

Berikut merupakan trusted seller di Sabah :

Produk Kecantikan

Z'lyne Juzunme (FB) - merupakan seorang dropship agent untuk beberapa produk kecantikan seperti Birdnest essence, Faith Fleur, ketiak wangi dan beberapa produk lain. 
TRUSTED SELLERS

Ketty Salapit (FB) - seorang mantan ratu cantik yang kekal jelita dan merupakan dropship agent untuk Fitspot Sara Anna dan Mawarose.

Produk Makanan dan kraftangan 

Crystyna Mayz D (FB) - Seorang surirumah yang kreatif dalam menghasilkan gelang, rantai dan anting-anting bercorak tempatan. Dia juga merupakan seorang ejen penjual Pes Laksa Sarawak dan beberapa produk kecantikan. 
TRUSTED SELLERS

Mary Kosma (FB) - Menjual kek lapis Sarawak paling sedap dan laris manis di negeri Sabah. Kek lapis pelbagai rasa dan penuh ciri-ciri asli kek lapis Sarawak.
TRUSTED SELLERS

Pakaian / Preloved items

Shirley Mimie (FB) - Kalau mahu membeli pakaian terutama pakaian kanak-kanak, bolehlah tengok dia on live di Facebook. Harga pakaian murah-murah lagi dan paling penting jujur. Dia turut menjual cookies (untuk waktu ini, dia aktif dengan menjual pakaian secara online).

Phoebe J. Sinor (FB) - Salah satu penjual baby and kids wear di negeri Sabah yang laris manis. Pakaian kanak-kanak yang di jual semua cantik-cantik belaka dan harga juga sangat berpatutan. 
TRUSTED SELLERS

Produk Kesihatan 

Yayang Purple (FB) - merupakan Dropship agent untuk krim AO Waleet. AO Waleet merupakan krim untuk melegakan pening kepala, sakit perut atau selesma. Yayang Purple juga turut menjual preloved items seperti pakaian.
TRUSTED SELLERS

Jika ada di antara anda yang mahu membeli barang-barang berkaitan tetapi, tidak tahu dengan siapa ? saya sarankan anda berhubung terus dengan sellers di atas. 

Catat Komen

16 Ulasan

Sunah Sakura berkata…
terima kasih atas senarai ni..senang nak rujuk kalo nak beli nanti..tapi setakat ni belum ada sedara mara di sabah yang boleh kuhadiakan barang2 ni semua..
Lya Akif Imtiyaz berkata…
Bagus juga bila ada senarai seperti ini. Sekurang kurangnya kota tak tertipu sebab mereka semua adalah yang dipercayai. Tq sharing
Ruby berkata…
Senarai yang bagus ni. Kalau banyakkan lagi ni. Bleh buat directory untuk bantu pembeli. Nanti tambah lagi info ni tau. Hehe. Well done Sis!
Fadima Mooneira berkata…
This is a good informative post. Thank you for sharing this kind of information with me. Have a good day.
Farhana Jafri berkata…
Bagus bila ada list macam ni, senang nak refer dengan siapa kita boleh berurusan untuk beli barang. Thank youuuu
budakbandunglaici berkata…
elok jugak ada list seller macam ni. senang kalu kita nak beli barang dari sabah dengan penjual boleh dipercayai.
Nadia Johari berkata…
Wah tertarik dengan seller kraftangan tu, mesti cntik2 barang dia.. Kek lapis pun sama.. Bgusla.. Nnati boleh isha tanya2
Cik Puan Ena berkata…
Agent dropship memang ramai tapi nak cari trusted seller bukan senang. Baguslah ada list ni dapat membantu pembeli survey
LM berkata…
bagus aktiviti menjual macam ni. Respek mereka yang terus berusaha tanpa berputus asa ini
AyuArjuna BiGoshh berkata…
Senang nanti kalau nak cr penjual bila ada list mcm ni. Tq sebab beekongsi
cc kak fas berkata…
Baguslah ada senarai trusted sellers ini tak la nanti kena tipu dek produk tiruan kan?
RAIHANAH AHMAD berkata…
thanks kerana berkongsi. mudahlah nanti orang nak cari senarai ejen
Sis Lin berkata…
Moga mereka terus berjaya dan maju dalam bisness..yang baru nak ceburi pun,all the best! Sabah boleh bah...
Syamimi Saad berkata…
Menarik cla buat list begini.
Boleh membantu mereka juga dalam mencari pendapatan juga kan..
Erm..
Sy pun teringin nak aktif dengan mcm2 aktiviti mcm ni.
Cuma masa sahaja kadang tak mencukupi.
Tengkubutang berkata…
wah.. senang macam ni.. dah tau nak dapatkan apa yang kita nak terus dari seller nya.. tapi tu lah.. semuanya dok jauh2 dari kawasan TB.. hehehe.. order online boleh la kalau bukan makanan tu ye..
halimah muhiden berkata…
Bagus jgk bila dah ada list seller mcm ni utk sng kita nak mencarinya