banner

28 September 2014

SAFMA atau Sabah Fish Marketing merupakan salah tempat membeli ikan yang terkenal di Kota Kinabalu, Sabah. 

Hari ni berkesempatan pergi SAFMA untuk pertama kalinya setelah bertahun-tahun hidup dinegeri Sabah. Tujuan nak membeli lobster, malangnya lobster dah abis atau lebih tepatnya ia jarang-jarang ada. 
SAFMA

Pertama kali ke SAFMA rasa macam masuk pasar ikan tempat lain juga cuma harga ikan ditempat ni lebih murah dan senang untuk tawar-menawar. Kebanyakan penjual adalah berbangsa Filipino dan perasaan masuk pasar ni macam ala-ala berada di Manila pun ada...haha. 

Kebanyakan penjual tu muda-muda cuma kulitnya hitam manggis  hohooho...itu kalau korang punya agenda lain selain membeli ikanlah haha :P 

Pasar ikan SAFMA ni biasanya beroperasi  diawal pagi yang sangat pagi seawal jam 1.00 pagi. Ikan-ikan adalah segar dan terbaik dari laut Sabah . So, kalau korang nak ikan murah lagi fresh, sillalah datang ke SAFMA.

your advertise here

This post have 0 comment

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com