banner

7 October 2019

www.cla-travel.asia

TRAVEL TO BUSAN KOREA
"Train to Busan" pada tahun 2016 telah mempopularkan lagi nama Busan sebagai salah satu destinasi pelancongan penting di Korea. Terletak 300 km di sebelah selatan Seoul, perjalanan ke Busan mengambil masa hanya 2 jam 30 minit menaiki KTX dan merupakan bandar ke dua terpenting selepas Seoul.

Kalau korang masih tercari-cari destinasi pelancongan menarik untuk bercuti, Busan merupakan satu idea yang baik. Walaupun namanya hampir sama dengan 'Bosan', tapi percayalah korang takkan Bosan bila berada di Busan. Jom kita lihat 7 aktiviti yang korang boleh buat bila berada di Busan (atau bila korang bosan).

 1. Mengopi & Chill out di Haeundae Beach

TRAVEL TO BUSAN KOREA

2. Habiskan duit lebih korang di 
Lotte Premium Outlet East Busan 


TRAVEL TO BUSAN KOREA
3. Makan Seafood di Jagalchi Fish Market 
(untuk yang takde Gout)
TRAVEL TO BUSAN KOREA
4. Shopping barang kosmetik di Nampodong


TRAVEL TO BUSAN KOREA
5. Berkelah di Dongbaek island
TRAVEL TO BUSAN KOREA
 6. Uji keberanian di Oryukdo Skywalk

TRAVEL TO BUSAN KOREA
 7. Photo shoot di Beomosa

TRAVEL TO BUSAN KOREA
Bukan 7 aktiviti ini je yang korang boleh buat tapi ada banyak lagi. Perkongsian ini cuma teaser je supaya korang tak sabar nak ke Busan. Aktiviti-aktiviti lain seperti melihat pertunjukan lampu air di Dadaepo, lihat pemandangan waktu malam dan main mercun di Gwanganli beach,  dan banyak lagi, Anda boleh explore sendiri menggunakan Naracards Busan Travel Guide.

TRAVEL TO BUSAN KOREA


TRAVEL TO BUSAN KOREA
Dengan Naracards Busan Travel guide korang boleh pilih je destinasi-destinasi pelancongan yang telah disediakan dan travel secara sendiri, bebas tanpa kekangan dari sesiapa. Sebanyak 35 destinasi menarik di Busan telah disediakan dalam setiap kotak.

TRAVEL TO BUSAN KOREA
Hanya bersaiz kad kredit je, Naracards mudah dibawa ke mana-mana dan digunakan sebagai bantuan untuk sampai ke destinasi. Malah ia mudah digunakan untuk merancang perjalanan sebelum korang berangkat ke Busan.
Jadi tiada alasan untuk korang lepaskan pengalaman menarik bercuti di Busan. Apa lagi, get your flight ticket now, apply cuti dan berangkat ke Busan, Korea. Jangan lupa untuk dapatkan Naracards Busan Travel Guide sebagai peneman korang semasa di Busan.
your advertise here

This post have 11 comment

avatar
Nadia Johari delete 20:32

Nak juga travel negara orang.. Tgk maknan dan budaya mereka.. Harapnade la rezeki ke sana nanti

Reply
avatar
Eintan Nurfuzie delete 21:07

so far Busan dalam list travel.. tahnks perkongsian ini

Reply
avatar
Dr Yingzangel delete 21:39

Ahh Busan looks like a great destination

Reply
avatar
Diana Rashid delete 22:55

Memang teringin nak jalan2 ke Korea terutamnya Busan.. InsyaAllah.

Reply
avatar
Kak Sue delete 23:08

Teringin juga nak pi jalan-jalan ke Korea.. bagus kan ada Naracards Busan Travel Guide nie, bantu mudahkan lagi percutian kita..

Reply
avatar
marsha delete 12:15

Teringin nak repeat ke korea lagi....best betul

Reply
avatar
iuzira delete 12:48

Nak honeymoon kat busan tapi xtau apa yang menarik kat sana 😅. Rupanya ada juga tempat best

Reply
avatar
Hanny Abdullh delete 07:02

Korea dh gi tapi busan lom lagi. Kalau ada rezeki nak gak ke sana..cantik pemandangan dia kan

Reply
avatar
Sunshine Kelly delete 10:39

Wah! best nyer. I have not been to Busan yet, would like to go there soon.

Reply
avatar
CXopportunities delete 17:03

Seronoknya kalau dapat pergi busan. Dok teringat cerita train to busan hehhe.

Reply
avatar
Lea Azleeya delete 18:02

Bila la dpt gi sampai sana.. dalam mimpi jerk kot.. hurmm

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com