banner

28 April 2017

Saya tidak menjual produk, kerana itu bukan kepakaran saya atau tepatnya, niat saya kurang kearah mencari duit dengan cara itu. Saya lebih suka bersembunyi dibalik tabir dunia ramai tetapi, masih dapat menikmati secangkir starbuck dengan kerja penulisan saya tanpa perlu mengganggu masa orang lain. 

..dan ini adalah kuasa part time job tanpa perlu mencurangi kerja hakiki.

Antara satu tugas yang sering dan selalu membuat saya suka part time job adalah 'promosi event' atau sekadar 'copy and paste' satu gambar lalu post ke media social seperti Twitter, Facebook atau Blog. Tidak perlu melakukan banyak tugas, cukup berikan dua minit dari 24 jam yang kita miliki dan bayaran akan masuk ke akaun kita. 
Salah Satu Cara Dapatkan SIDE INCOME
Income untuk 4 hari dengan beberapa post sahaja
Semudah itu ? Ya, semudah itu. Bayaran tidak semahal angan-angan, inginnya ratus ke ribu tetapi, itu sudah sangat cukup memadai. Hanya dua minit ! jika banyak minit yang kita berikan, bayaran juga akan meningkat. Apa pun, segala sesuatu harus dilakukan sesuai kehendak boss. 

Post gambar di Facebook dapat bayaran ? semestinya ! itu sebabnya kita harus bijak menghidu peluang yang ada. Saya yakini ada mata yang muak dengan gambar-gambar yang saya post kan di facebook atau instagram, jika benar anda muak...saya sarankan anda melihat fungsi kepada button-button yang disediakan oleh Mark Zurkerberg itu. Ada Unfriend/Block. Dipersilakan memilih salah satu darinya, jika sudah ada bibit-bibit muak terhadap post saya untuk apa bertahan menggenggam rasa itu. Pergi saja, tidak ada yang kecewa ! 

Post saya terkadang berbayar meski itu hanya sekeping potret awan atau, sebotol minuman. Kerja saya ringkas, sangat ringkas...dan saya dibayar.

your advertise here

This post have 11 comment

avatar
Emi delete 15:53

Setuju. Sekarang ni mcm2 boleh buat utk side income. Tambah2 lg dgn zaman serba canggih ni.

Reply
avatar
Emily delete 08:04

It's been a month since your post. Are you still actively sharing and how has income been? This sounds like a good plan to earn side income.

Reply
avatar
Sebrinah Yeo delete 14:48

Thats interesting. How does it work? There's alot of copy and paste scam nowadays esp the ones u must pay first only get content...

Reply
avatar
sHaRiNa eLyaNa delete 14:25

hbt cara penulisan ko cla..teratur n berkias..i like it..hihi..

Reply
avatar
Sunshine Kelly delete 01:08

Thanks, nak belajar cari side income sikit.

Reply
avatar
precious cla delete 09:29

#Emi ~ kan, sekarang macam-macam side income yang ada, yang penting kena usaha :)

Reply
avatar
precious cla delete 09:41

Hi #Emily, yep I am still promoting some Ads and receiving payment from the Company.

Reply
avatar
precious cla delete 09:59

Hi #Sebrina, we have to act wise and NEVER JOIN those wants your money first. There is no such things.

Reply
avatar
precious cla delete 10:09

Hi #Sha ~ Terima kasih..penangan novel masa sekolah dulu ^^ haha


Hi #Kelly, tak rugi belajar cara menjana duit secara online. Lagi-lagi masa yang diperlukan cuma beberapa minit saja :D

Reply
avatar
Tengkubutang delete 17:02

wah.. banyak juga awak dapat untuk kempen turbo shout out ni.. saya dapat rm20 je hari tu.. tapi l;epas juga nak isi minyak kan.. heee

Reply
avatar
Miera Nadhirah delete 11:16

this is interesting, are you still making more side income through this... If you are I really will check it out

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com