Tulisan Berhantu Mengundang Pembaca Misteri



If you have some fuckin problem with me and my life or you want to ask some question about me, Don’t ask my friend and don’t ask other people apart from me. Datang jumpa saya  depan depan, tanya elok elok. I’ll make sure  akan  jawab semua soalan hampa.

Keep it simple, ada problem dengan saya, mai setel depan depan. Tak payah dok menyibuk dok kalut tanya kat belakang saya  pasal diri saya. Encik-encik dan makcik makcik smua ada faham ? Eh, ini tulisan dari hati atau sekadar coretan jemari gendut disiang hari ^^ Tarik nafas, hembus nafas ^^ perut kembang kempis ..para lemak seakan tertekan didalam sana. Saya mulai kesah dengan smua kehadiran lemak-lemak ditubuh ini. Bukan takut kelihatan gemuk tetapi, takut jantungku terbungkus oleh lemak-lemak dan mengganggu organ dalamanku. Nampak tak betapa saya sayang pada diriku ini. Haha.

8:51 pagi di Kota Jesselton. Selesma seakan mulai melawat hariku. Saya tidak berhasrat menghalaunya memandangkan sudah  agak lama saya tidak menikmatinya ^^ kurelakan ia berlaku untuk beberapa jam ini dan kemudian akan saya lawan flu itu menggunakan ubat perancang keluarga *  ubat selesma cap tiga senapang. (masih adakah ubat ini di farmasi pada zaman ini). Biasanya untuk menyahkan flu itu saya akan teguk air bergelas-gelas sehingga demam tidak menjadi. Ia berfungsi dengan berkesan cuma, kaki kenalah rajin melangkah ke tandas berkali-kali selepas itu. Sebenarnya, saya tidak kisah ketandas ……Cuma tandas itu ada sesuatu yang aneh. Pernah beberapa orang terlihat sesuatu didalam sana. Terdengar Sesuatu didalam sana. Tempat itu tersorok dibelakang pejabat. Telah beberapa kali diubah suai untuk kelihatan cantik dan menarik. Hakikatnya bangunan ini telah terbina sejak sekian lama bahkan, sebelum saya dilahirkan lagi. Boleh bayangkan sesuatu?????  

Saya dan dua orang lainnya merupakan orang terawal yang datang pejabat setiap hari. Seawal 6:50 am dan waktu kerja hanya akan bermula pada jam 8:00 am.  Seseorang pernah sakit kerana ternampak sesuatu . Seseorang pernah terhidu haruman yang sangat wangi tetapi dengan kiraan beberapa saat wangian itu berubah menjadi sangat bau. Wiu wiu wiu……pernah suatu ketika  guard bermain dengan hanphone barunya sambil menggambar dibahagian lift TIBA-TIBA dia tergambar seorang perempuan berjubah putih dan rambut terurai ^^ aarrrgghhhhh, saya tidak akan bercerita tentang part itu. Sebenarnya banyak cerita terjadi didalam bangunan 4 tingkat ini. 
 
Lalu, apa motif dan kesinambungan tentang cerita saya diperenggan pertama dengan perenggan kedua dan seterusnya ? Tentang itu, saya tidak dapat menjelaskannya melalui entri ini. Itu hanya sinopsis tentang tulisan saya yang akan datang. *macam novel gitu, ada sinopsisnya* haha.. 

Terkadang jemari gendutku terpaksa mengikut melodi dan rentak mindaku. Apa yang mengalir dikepala itulah yang akan sampai di hujung jari ini. Melalui aliran itu, maka korang terpaksa jugala membaca tulisan-tulisan yang bercampur-baur dan penuh dengan artistik bahasa. Eh, artistik kah? ^^ itu saya tidak tahu. Korang nak tahu, kenalah tanya kepala otak korang itu. Ketuk-ketuk manja, tanya artistik itu bagaimana ciri-cirinya. Auuuummmmm.  Sila cari cermin muka dan ciumlah cermin itu sebagai tanda korang sayang diri korang sendiri.  

Sekian, bila jari gendutku menaip, mata korang harus membacanya dengan penuh kasih sayang. Bertaubatlah bilamana dirimu pernah menghinaku atau pernah memperlecehkan diriku, kerana pada penglihatan saya korang pun tidaklah sesempurna mana pun. Dibandingkan dengan semut, semut lebih bijak dari kita semua. Tak gitu ? atau korang rasa diperkecilkan bila saya membandingkan diri kita dengan semut ? . Kenapa semut ? korang mahu tahu, sila kaji kehidupan semut. 

Ngap ! satu gigitan semut untuk korang hahaha…. Kecil namun berbisa youuu :D  Tulisan Berhantu Mengundang Pembaca Misteri. Saya akan menulis tentangnya bila waktu mengetuk pintu hatiku untuk berbuat demikian. hehe
Tulisan Berhantu Mengundang Pembaca Misteri Tulisan Berhantu Mengundang Pembaca Misteri Reviewed by Precious Cla on 22.4.14 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.