Entri panjang tidak menjamin SEO



21.22.23.24.25.26 APRIL 2014 .Menghitung hari sangatkah diri ini menjejak usia baru ? 26 April hanya berbaki beberapa hari  untuk dicapai dan bermakna usia baru bakal dinobatkan pada diri ini. Wow ! Terima kasih kepada Penciptaku yang mengawal setiap keluar dan masuk nafas hidupku selama ini. Jika Ia berkata berhentilah wahai nafas dari menghidupiku maka, siapalah saya untuk menahan-nahannya untuk jangan berhenti. Sesungguhnya saya tidak punya kuasa itu walau sedikit pun ! segalanya atas izin Penciptaku. 

2:40 petang ^^ teramatlah santai tanpa sebarang pekerjaan tetapi,terasa malu pula duduk-duduk tanpa sebarang aktiviti yang menunjukkan saya harus digaji dengan aktiviti tersebut. (eitss, saya tulis apa ni haha)  maksud saya, adalah tidak berbaloi duduk-duduk dan menerima gaji tetapi apakan dayanya, kerja da abis, redha  jak la dengan duit itu ya boss ! haha…gaji tetap gaji dan pekerja harus dibayar gaji meski pun saya hanya duduk-duduk diatas kerusi biru beroda ini. Eii buka kerusi roda a.k.a wheel chair ya! Ala, kerusi ala-ala kerusi boss itu ~ yang boleh dipusing-pusing :P 

Oleh yang demikian pelbagai cerita sedang terhadam di kepala otak ku dan mahu dikeluarkan dengan segera ^^ makanya, saya mengambil keputusan untuk menumpahkan segalanya diatas blog yang indah ini. Menulis tak perlu pentingkan SEO kerana itu memang bukan kepakaranku dan blog ini bukannya blog Pakar SEO macam Hasrul Hassan itu. Bukannya tak ingin menjadi sepertinya tetapi saya sebenarnya ada 1001 macam kerja lain nak dibuat. *alasan ini diterimakah?* hehe. Sebenarnya blog ini adalah blog suka-suka sebagai teman dikala kebosanan atau sebagai tempat membuang segala cerita dari dalam hati dan juga dari dalam kepala. SEO memang tak mainlah kan. Tapi jangan hairan pula jika suatu hari nanti blog ini menjadi medan SEO haha *perasaan tahap unta* 

Kalau waktu tu mungkin nama saya dah mekar di medan blog gitu? Follower dah ribu-ribu lemon, sana-sini orang dah kenal *tidakkah perasan glemer kalau saya tulis seperti ini* tapi siapalah saya untuk kamu kesah kan…bukan siapa-siapa pun. Tidak penting pun. Tidak penting sangat pun untuk kamu kenal saya. *huhu…menangis tersedu-sedu macam lintah mengalirkan airmata dikala hujan lebat membasahi Malaysia* . Oya, saya mahu cerita yang tulisan Detik Terindah saya bersama Fair & Lovely sudah diterbitkan didalam Novel. Issshhh malunya cerita tu dibaca oleh orang. Tapi orang tak kenal saya pun, so tidak memadai untuk saya rasa malu ^^ cukuplah kamu berkata TAHNIAH kepada saya kerana nama saya tersenarai dalam novel itu. *kenyit mata sebelah kiri sambil senyum-senyum macam Che Tah senyum* :D

Ok, disaat jemari gendut ini menaip hingga perenggan ini ^^TIBA-TIBA hujan pun turun . Suasana yang dirindukan oleh ribuan penduduk Malaysia ^^ bila check FB ada macam-macam status bersyukur kerana hujan akhirnya turun. Tapi kalau hujan turun hari-hari pasti tidak lama lagi ada status di FB yang terlihat begini ‘asyik-asyik hujan…..rindulah matahari’ oh, itulah tipikal manusia. Bersyukur sekejap, kemudian lupa hakikat bahawa segala sesuatu ada musimnya lalu mulailah ia komplen itu dan ini. Ragam manusia sukar dijangka. Sekejap baik, sekejap jahat. Lagi teruk jika dia baik didepan kita, dan syaitan dibelakang kita. Pengkhianat ! (eh, kenapa saya tulis benda ini ? kerana itulah realiti manusia dan itulah tipikal sebahagian penduduk Malaysia – sebab itu susah untuk maju dan terlalu lambat untuk berjaya. Aduh, kesian banget ya! 

Maaf seandai tulisan ini agak membosankan kamu, tetapi jika ia direnungkan dan dibaca sambil mengecilkan mata (ala-ala membacanya dengan begitu berminat sekali :p) saya pasti kamu dapat menilai bahawa tulisan ini penuh dengan motivasi. MOTIVASI ! ya, motivasi ! kalau tidak ada juga, bermakna kamu kekurangan sesuatu didalam hati kamu. Apakah yang kurang itu? Errr..mungkin sejenis vitamin atau mungkin sejenis rasa (haha ^^ saya bermain-main dalam bab ini. Tiada kaitan sebenarnya hehe)

Sebelum saya mengakhiri tulisan ini, elok rasanya saya mencium jemari gendutku sendiri kerana beliau sudah bersusah payah menaip entri ini. Terlalu baik mereka untuk kumiliki. Biar pun gendut tetapi, mereka semua comel-comel belaka. Tidak sehari pun mereka tidak kusayangi . Terima kasih wahai Penciptaku, yang turut menciptakan jari-jariku. 

Sekian. (OH, panjangnya tulisan ini hikhikhik). Eh, berkaitan dengan tajuk diatas itu (Entri panjang tidak menjamin SEO) , sila abaikan hehe. Popeye ^^  Mu, tunggu tulisan akan datangku :)

Sebelum tu, izinkan saya menunjukkan makanan kegemaranku. hehe ^^ silalah belanja saya makan Tomyam ~ lagi pedas, lagi enak ! Nom..nom..nom
 

Entri panjang tidak menjamin SEO Entri panjang tidak  menjamin SEO Reviewed by Precious Cla on 21.4.14 Rating: 5

4 comments:

PakcikLie PCL said...

emmm terliurnya sy menengok mee tomyam tu ; salam singgah ptg dr PCL.

Precious Cla said...

jom la makan sama2 ^^ nom nom nom :p

kamil salleh said...

Salam... slmt berhibur dgn entri peribadi kamu. Luahkan apa terbuku di hati. Walaupun oleh lain rasa mual dgn artikel kamu tapi jgn peduli, ikut naluri hati kamu.

Precious Cla said...

lu pun mual ke baca tulisan sya ? haha. Thanks, anyway !

Powered by Blogger.