Blog sebagai pendapatan Sampingan

BEN ASHAARI

Salam. 

Semasa check dashboard / reading list tadi ternampak entry orang tentang 'Blog sebagai pendapatan sampingan' sempatlah juga saya memberi komen kepada beberapa entry rakan. Tak setakat komen, saya turut join segmen ini kerana topiknya yang hot dan sedap di lihat.....

Saya dah lama blogging tetapi just like chispmore ! now you see, now you don't ..tetapi tahun ni saya telah memulakan tekad untuk berubah kearah kedewasaan fikiran dan kilauan pendapatan ehehe .. 

1st saya telah sign up 8Share , churp-churp / Nuffnang...pendapatan tu tak lah banyak sangat tetapi daripada duduk membesarkan lemak, adalah lebih baik kita mengumpul harta sedikit demi sedikit ...kaaaan...satu bulan 8share mampu memberi pulangan hingga RM60 , churp-churp earning dia agak cepat memekar hingga mencecah RM150 ..actually, RM100 dah boleh cash out ..itu semua side income ! dapat gaji kerja full time dan dapat duit hasil side income berblogging.

Selain itu, kalau kita rajin blogwalking dan mencari peluang segmen atau contest yang sedang dianjurkan...pasti ada sesuatu yang menanti kita. Tak percaya ? dalam bulan ni saja, saya sudah mendapat RM380 cash hasil daripada penyertaan saya dalam beberapa contest. Lumayan kan? hadiah lain belum masuk lagi hehe....sebab tu saya suka blogging !

Sebenarnya blogging turut menjadi medan promosi produk dan tempat menyalurkan info tentang bisnes yang sedang dilakukan. Blog kita boleh menjadi saluran promosi. Orang nak guna blog kita sebagai tempat promosi memanglah bukan free kan..harus ada bayarannya. Tak mahal tidak apa, yang penting ada ..sikit-sikit lama-lama jadi bukit mah ! 

So, tak rugi mempunyai blog dan tak sia-sia menjadi blogger. Otak harus diguna pakai semaksima mungkin untuk mencapai keuntungan dalam blog kita. Apa yang penting kita jujur dan rajin berusaha...jangan malas mencari dan mencuba peluang yang ada.

*saya pun sedang belajar dari otai blogger yang dah cemerlang, gemilang dan terbilang macam abang Ben*


Blog sebagai pendapatan Sampingan Blog sebagai pendapatan Sampingan Reviewed by Precious Cla on 18.9.13 Rating: 5

9 comments:

MG schmidt said...

nice :)

Syazary Sukor said...

apa2 pun, nuffnang member yg terbaik ah!.

jaakechik said...

Selamat Pagi…

Terima kasih kerana kongsikan pengalaman anda..

Jaa datang dari segmen yg sama jugak…

http://www.jaakechik.com/2013/09/blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

Invisible Me said...

waa.. Banyak duit dapat tu :)

Nur Atira said...

tira singgah sini jeng jeng jeng .
http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

1149 :)

Arra Ahmad said...

singgah sini dari segmen sama.:)

eyriqazz said...

Chaiyok..sudah semakin ramai yang berjaya menjana pendapatan dengan blog...

Leods Presla said...

yezaar...thank u all sudi singgah & tinggalkan komen... lawatan ke blog anda akan dilakukan..wink2

Aimi Syafiqah said...

Selamat bersegmen ;)
Aimi dari segmen yg sama : http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

Powered by Blogger.