Here I am


Hi readers, how’s life going on? Semoga semuanya sihat walau pun, keadaan cuaca skarang sukar dijangka. Rasa-rasanya 2, 3 minggu ni saya asyik-asyik  post tentang segmen atau giveaway saja. Rasa rindu pula mahu menaip sesuatu yang tiada kaitan dengan segmen atau giveaway dan yang berkaitan dengannya. Hola! Here I am….

Saya sihat cuma agak musykil bila ada orang lain yang tidak suka dengan cara hidup kita. Kita melakukan hal yang baik, lalu dianggap terlalu alim. Hakikatnya saya hanya manusia biasa yang berdosa (Just let me know, siapa diantara kita (manusia) yang tidak berdosa?) I want to shake his/her hand and give them a big hug. I hate those people yang talk shit at my back. If dare, just talk face to face mah! *TERemosi seketika* maafkan saya….FYI, saya mempunyai 3 akaun facebook (1 khas untuk promosi blog, 1 lagi kurang aktif tetapi masih digunakan dan yang 1 online hampir sepanjang masa) . Orang tu terlupa yang saya ada dalam friendlistnya…so dia post segala macam kata-kata dan hanya hide post tersebut pada FB saya yang satu…whoah!! Kebodohan terserlah….saya just natural , hanya membaca dan tidak membalas. In front of me, she acts like nothing happened (Mr Shamsul Yusoff, I suggest u ambiklah lady ni berlakon…filem u confirm melaaatooppss) :D …Saya pun make derrr jak…..tak berkata dan tidak menyoal…dalam hati saya simpan semuanya… (haiz!!) . Oleh itu, disatu sudut saya berfikir, untuk segala permasalahan jangan pernah menceritakan kepada orang lain masalah yang kita alami. Jika tidak, susah jawabnya. Dan untuk manusia yang seperti ini, saya tidak akan pernah mempercayainya lagi. Tidak untuk berkata lebih dan tidak akan pernah menasihatinya lagi. Sia-sia usaha yang ditabur, jika ia hanya dibuang begitu saja. Suatu saat saya yakin, orang angkuh akan menyedari betapa bodohnya dirinya ketika ada orang yang cuba untuk menasihati tetapi, nasihat tersebut tidak pernah diendahkan. Nasi menjadi bubur masih boleh dimakan, jika ia dah bangas or expired who else want to eat ! dog? Maybe! Tetapi, terkadang anjing pun tidak sudi.
 
Photo taken on 22.06.2013 at Tekniken
Next..this coming Friday, June, 28th Saya akan terlibat dalam XPDC Mt Kinabalu via Timpohon. Sebenarnya saya kurang latihan untuk itu. 4095.2 meter bukan pertama kali untuk didaki tetapi, itu cerita lama….penuh dengan latihan dan usia masih remaja (ceh! hehe) . Kali ni, jogging hanya sekali (habislaaaa, dapat sijil photostate hitam-putih sahaja). Kali ni for the very 1st time saya akan mendaki tanpa kerabatku bersama dengan saya. Oh no ! ermmm….actually saya pernah mendaki bersama team yang langsung saya tidak kenali beberapa tahun lalu…team peninsular Malaysia yang diketuai oleh M.Magendran. Time tu cuaca tidak mengizinkan kami sampai kepuncak …yang terlihat hanyalah waterfall….weeewww!! time tu kami menjadi kesayangan dikalangan para lawyers dalam team itu kerana kami adalah peserta yang paling muda dan peserta yang rela mencukupkan quorum jumlah peserta mereka. Yeah !!! *Flash back* waktu tu saya membawa adik beradik dan cousin untuk join the team (4 of us)  dan untuk pengetahuan pendakian itu berlaku 1 minggu selepas kami turun dari gunung tersebut bersama team yang lain. Hebat kan….hehe *pujilah..pujilah…hahaha* so, untuk XPDC kali, please pray for me and do wish me luck and hope everything is going well.

Actually saya belum apply cuti lagi (99% keyakinan cuti saya akan di approve oleh boss) cuba saja tidak meluluskan cuti saya….saya akan mogok ! hahaha…..I finished my job in time..malah siap lebih awal dari yang sepatutnya.. wow, I did my job very well ! Congratulation Cla !! haha…..muuuaaah !

Mendung melanda kota ini, kota dimana saya mulai mengenal apa itu nilai sebuah perlumbaan sebenar. Berlumba-lumba untuk mencapai kemajuan diri. Yang malas terbelakang, yang rajin dan bijak kehadapan. Semoga hujan turun dikota ini. Sebuah kota yang tidak terlepas dari anugerah Tuhan. Akan bersemi indah dan terus memekar megah seperti kota maju lainnya. Dear God, Kota ini adalah milikMu.

Thanks buddy for drop by. Saya menghargai kehadiran kalian disini. Maaf kalau saya menulis diluar watak  yang kalian inginkan. Tetapi, sekali lagi diingatkan saya hanya manusia yang tidak lepas dari melakukan kesilapan-kesilapan dunia. Sila menikmati tulisan saya apa adanya…..dan jika terdetik dihatimu untuk meninggalkan jejak atau komen, sila jangan menjadi seperti kucing betina yang malu-malu tapi mau (aawww meeaaooow)..hehehe….kalau mahu komen, dipersilakan saja, nanti saya balas komentarnya dan menjejaki anda diblog kamu.

Cerita kisah cinta saya [ Kisah cinta yang tak seberapa]

Cheerss & have a great day!
God bless.


Here I am Here I am Reviewed by Precious Cla on 26.6.13 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.