''ANAK DERHAKA ADA HATI NAK JADI KAYA''

www.cla-travel.asia

Seri Lady - merupakan produk yang sudah terkenal di Malaysia tetapi, kenalkah anda kepada pengasas produk ini ? Ada yang kenal, tak kurang pula yang baru nak kenal-kenal. Mari saya kenalkan kepada anda. 

[ Puan Ju atau lebih selesa dipanggil ''Ummy Ju'' berumur 39 tahun. Aku membesar dengan melihat kesengsaraan, kepayahan, ketabahan serta kesabaran hidup ummi dalam mencari rezeki membesarkan kami adik-beradik...

Dalam keadaan membesar inilah aku belajar banyak tentang erti ingin berusaha untuk menfubah kehidupan family aku terutama ummi...kerana tidak ingin ummi aku susah selamanya kerana membesarkan kami..

Ummi membesarkan kami dengan berniaga kantin kilang. Dari zaman sekolah aku dah mula bekerja part time untuk bantu ummi dan adik-beradik.]

Wanita ini nekad untuk membahagiakan ibunya, setelah melihat keperihan ibundanya, Puan Sharifah Rauzah, 68 tahun. 

SERI LADY

Sangat menjadikan ibunya idola dan inspirasi sepanjang kehidupan dan perniagaannya, Puan Ju meletakkan segalanya adalah IBUnya dihadapan... 

Pada tahun 2017 beliau nekad untuk menghasilkan Produk ‘Seri Lady‘. 
SERI LADY

SERI LADY

SERI LADY

Bermula hanya kebengangan mempunyai susuk tubuh yang agak berisi, dan terus menjadi pembakar semangat untuk meneruskan perniagaan walau banyak dugaan yang harus ditempuhinya.

SERI LADY

Berkat kesabaran dan tidak melupakan sumber inspirasi ibunya, terus menjalakan pernigaan  Seri Lady sehingga kini, malah telah mempunyai seramai 70 Agen Jualan yang berkualiti serata MALAYSIA, SINGAPURA, INDONESIA DAN BRUNEI.
SERI LADY
Sebahagian Agen Jualan yang sentiasa menjadi tulang belakang Seri Lady

MalahAgen Jualan juga menjadikan 'Puan Ju' sebagai sumber inspirasi kerana sifat Rendah Diri dan ketabahan menaikkan perniagaannya. 
SERI LADY
SERI LADY
Buat pesanan bersama tidak kira kita berjaya, lebih lagi pada yang menjalankan perniagaan sendiri, kalau masih ada ibu, jadikanlah ibu kita sumber inspirasi kita,  kerana mereaka adalah pelajaran yang sangat mahal untuk kita jadikan sumber inspirasi, 'Anak Derhakan Jangan Ada Hati nak jadi Kaya' 

Hargai Ibu Yang Masih Ada...
SERI LADY
Menghadiahkan Pakej Umrah Ramadhan 2019 Buat Ibunya
SERI LADY
Salah Seorang Anak didik Azizan Osman (Titanium) 
Bersama 2 Rakan Kongsi Cik Nazira Shariff & Ain Hamid.
SERI LADY
Bersama Suami Encik Zamri, Anak-anak yang sentiasa memberi semangat & dorongan
SERI LADY
Keluarga Besar, Puan Jue adalah anak ke 2 dari 4 Beradik
SERI LADY

SERI LADY

Gambar Terkini Puan Juzailah Shariff Founder kepada Jenama SERI LADY


''ANAK DERHAKA ADA HATI NAK JADI KAYA''  ''ANAK DERHAKA ADA HATI NAK JADI KAYA'' Reviewed by precious cla on 14.8.19 Rating: 5

20 comments:

Thirteen said...

Kita ada baca tadi. Hehe tapi kita tak komen lah pulak ye. Nampak lagi sekali kita komen lah. Hehe.

Bagus founder dia ni rajin kongsi tips semua tak lokek dari segi rohani, jasmani dan cara kehidupan dia. Sebab tu umur 39 nampak masih muda jugak tu.

precious cla said...

Tula tips yang dia bagi tu boleh jadikan panduankan ^^ mungkin tu salah satu sebab wajahnya kekal muda hehehe

adianiez AIDA said...

Ramai share this today.
Same wordings & picture :) hi hi...
Bila kita cri rezeki, berpaksi kan ibu bapa & keluarga,pasti akan berjaya.
Then, tak plak kedekut ilmu,mcm founder ni, lagi la bertambah maju bisnes.

khatyaiman said...

idola nya wanita yang paling agung. keluarga sentiasa di utamakan. tidak lokek dengan ilmu. suka baca kisah founder seri lady ni

miszlinda said...

Pernah baca sebelum2 ni, kalau kita buat sesuatu atas sebab untuk kebaikkan, nanti Tuhan akan balas dengan berkali ganda lagi. macam founder ni, dia nak ubah hidup sebab mak dia. Akhirnya Tuhan permudahkan. sangat memberi inspirasi

Hizami Li said...

alhamdulillah. terima kasih atas entri ini. sangat memberikan inspirasi dan juga nasihat terutamanya kepada pembaca seperti saya. semoga kita semua mengutamakan ibu dan ayah selagi mereka masih bernyawa di atas muka bumi ini.

Yaya Azura said...

Buat sesuatu dengan niat yang betul..pasti tuhan akan tunjukkan jalan.

CIKZA MOHMAD said...

Perkongsian menarik menjadi sumber inspirasi untuk orang lain. Semoga kita juga tergolong dalam seperti mereka yang menghargai mak ayah kita.

saidila said...

takut baca tajuk rupanya ....hahahaha
baguslah sebab dia sangat mengutamakan ibunya dalam segala hal dan jadikan ibunya sumber inpirasi ...semoga beliau terus berjaya

Alia Farhan said...

Betul.. Tips nk berjaya dunia akhirat ni mmg kena lebihkan parents.. Sebab diorg la syurga kita kt dunia ni

Fadzil Ahmad said...

Tengok tajuk je dah takut. Huhu. Anak didik dr azizan ni, patutlah result lain mcm. Titanium pulak tu. Hopefully one day can be like her. Aamin

Rawlins GLAM said...

Apa jua usaha kita, kena direstui olehNya dan diiringi oleh doa dan restu parents, insyaAllah akan memberikan rezki yang lebih dan diberkatiNya kan.
Moga usaha kita semua pun disayangiNya

mek yunie said...

alhamdulillah. janji allah tu pasti. bahagiakan orang tua mu, aku akan ganjarkan lebih kepada mu.

Siti Awadah said...

doa ibu tu mustajab... kalau derhaka dengan ibu... hmmm. xde harapan la... sbb tu kena jaga hati ibu selalu.. barulah mudah nk berjaya kan

Ivy Kam said...

Such an inspiring story of Puan Ju… despite being famous and successful in her career and business, she still love her family and friends with all her heart

messarah said...

kejayaan seseorang tu semuanya bermula dengan perit jerih yang tak ramai orang sanggup nak hadapi

Mira Cikcit said...

Harta yang paling berharga adalah ibu bapa dalam hidup kita. Selagi parents masih ada eloklah dijaga baik-baik sebab rezeki kita dari mereka juga. Lagi banyak rezeki yang dihabiskan untuk orang tua kita, lagi banyak kita akan dapat balik. Insyallah.

Aliza Sara said...

Rezeki ada kalau kita sayang parents kita. Insyallah allah akan balas balik jasa baik kita dgn memberi lebih daripada apa yang beri orang tua kita

ابتكار المثالية said...


شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالدمام


Nisa Kay said...

inspired betul.. nisa pun berniat satu hari nanti nak berniaga betul2 lepas tu nak happykan mak abah.. inshaAllah.. satu hari nantiii..

Powered by Blogger.