Portal KerjaKosong.co Menawarkan Ribuan Jawatan Kerja Kosong 2019

www.cla-travel.asia

Tulisan kali ini mungkin sedikit di luar skop tetapi, saya tertarik untuk menuliskan tentang isu pekerjaan dan jawatan kerja kosong dalam negara Malaysia. Dengar-dengar ramai orang hendak mencari kerja tetapi, bingung mahu cari kerja di mana ? Ada pula bercerita, kerja yang itu tidak berkenan di hati, gaji murah dan sebagainya. 
Jatawan Kerja Kosong 2019
Mungkin ada yang sudah penat mencari kerja, belek surat khabar setiap hari 'mencari kerja kosong'. Saya bukan ejen mencari kerja tetapi, sekadar berkongsi satu portal terbaik tempat mencari kerja kosong. Hal baik, kita kongsi supaya semua orang mendapatkan manfaatnya.

Mungkin ada di antara anda yang sudah tahu tentang portal mencari kerja kosong dan sudah pun berjaya mendapatkan kerja hasil bantuan portal ini. Namun, saya yakini, masih ramai individu-individu di luar sana yang masih belum tahu kewujudan portal mencari kerja kosong ini. Kalau yang sudah tahu tentang kewujudan portal ini, jangan pula  tamak dan pentingkan diri sendiri. Tolong kongsikan medan mencari kerja kosong kepada teman-teman atau keluarga anda.

Melalui portal ini anda akan melihat pelbagai dan ribuan kerja kosong yang ditawarkan beserta, turut dinyatakan kelayakan-kelayakan untuk memohon jawatan yang ditawarkan. Mungkin anda khuatir kerja-kerja yang ditawarkan hanya ada di Semenjung Malaysia, sebenarnya tidak.  Anda boleh melihat kekosongan jawatan di negeri masing-masing termasuk, Sabah dan Sarawak

Jangan bimbang kerja-kerja yang ditawarkan adalah pelbagai bidang dan mengikut kelayakan masing-masing. Maknanya pencari kerja berpotensi mendapatkan kerja yang diidamkan mengikut taraf pendidikan atau kemahiran masing-masing. 

Portal ini menyediakan pilihan jawatan pekerjaan samada, jawatan kerja Swasta, jawatan kerja kerajaan dan jawatan kerja SPA. Paling menarik jawatan-jawatan kosong yang ditawarkan adalah terkini, tepat dan dipercayai. Berbeza dengan iklan-iklan lain yang ada dalam internet, kerja tidak relevan lagi dan sudah tamat. 

Oleh itu, saya syorkan kepada para pencari kerja silalah masuk ke portal Jawatan Kosong atau https//www.kerjakosong.co . Selain melihat tawaran-tawaran kerja kosong anda juga, dapat info tentang bagaimana lulus temuduga atau berjaya mendapatkan pekerja yang diidamkan. 

Tiada lagi istilah 'susahnya mencari kerja' kerana, semuanya ada di hujung jari anda. Jangan lupa bookmark portal Kerja Kosong bagi memudahkan anda mendapatkan info terkini tentang jawatan kerja kosong. 

Semoga berjaya mendapatkan kerja melalui portal Kerja Kosong 2019 !


Portal KerjaKosong.co Menawarkan Ribuan Jawatan Kerja Kosong 2019 Portal KerjaKosong.co Menawarkan Ribuan Jawatan Kerja Kosong 2019 Reviewed by precious cla on 14.3.19 Rating: 5

19 comments:

Kayathre Kay said...

Very good information. Will be helpful for many people. Thanks for sharing

Sherry Go Sharing said...

good that you share here as my friends finding job now. Its online now we can easy access to check, good to let my friends to know now.
yeh I also follow your blog gfc. Mine is www.mymumbest.com feel free to follow back. :D

Mimi Azirah said...

Informasi yang sangat bagus dan berguna untuk graduan universiti dan adik adik yang tamat sekolah untuk cari kerja kan .Sekarang ni semua di hujung jari. Cari saja di internet confirm banyak iklan kerja kosong keluar di web Kerja Kosing ni

Fadzi Razak said...

Bagus jugak ada pilihan tempat lain untuk cari kerja ni. banyak jugak sebenarnya portal untuk cari kerja termasuk portal kerjakosong ni. yang penting nya kite rajin hantar resume dan jangan putus asa

Maha Mahu said...

Sekarang ni dah banyak portal kerja kosong anak muda je terlalu memilih dan nak sangat cari yang gaji mahal tak nak mula dari bawah. Kita ingat lagi masa kita mula-mula kerja pengalaman kerja kat kilang jer tau ada OT semua penat sampai malam...

Muhammad Zulhilmi said...

cool! info yang sangat berguna waktu-waktu sekarang ni, ramai yang menganggur sebab tak jumpa jalan untuk cari kerja. entry ni sangat membantu. Deabak!

budakbandunglaici said...

elok sangat siapa yang nak cari kerja atau nak explore jawatan kosong boleh check out website ni. moga-moga ada rezeki dapat kerja sesuai kat sini. kena bookmark ni..mana tahu besok-besok nak cari kerja baru ke.. eh

CXopportunities said...

Eh! Bagusnya! Dahlah tengah mencari juga ntk adik ipar. Bolehlah share dekat dia info yg bagus macam ni. Thanks tau! Sangat informative dan membantu sangat bagi yang memerlukan.

Hanny Abdullah said...

Nanti anak lepas habis graduate nak suh dia apply keja melalui portal ni lah. Tak nak dia memilih kerja sangat, zaman skrg ni bukan senang nak dpt keja

Sunshine Kelly said...

Wah! the fresh grads and also those looking for job must get to know about this website, will share it with them.

Precious Cla said...

Portal kerjakosong.co ini memang banyak kebaikannya kepada semua pencari kerja. Cuma kena rajin scroll kerja mana yang dorang suka dan sesuai kelayakan mereka.

Iza Ramli said...

Thank you share! Iza nak share dengan kawan2 iza yang tengah nak cari kerja lain ni. Anak sedara iza pun boleh check out jugak ni. Harapnya dapat la dorang keje.

Aju Mohit said...

info yang bagus untuk semua yang sedang mencari kerja. sekarang banyak persaingan, makanya semua calon kene serlahkan bakat bercakap, lontarkan idea bernas, ikuti perkembangan semasa.

Julia Mahir said...

Lagi beberapa bulan, adik2 kat university byk dah nak habis sem. Boleh la war-warkan pasal portal ni kat diorang gak. Nice sharing cla!

Emilinda said...

Bab cari kerja ni memang sengsara tau selagi x dapat kerja yang okay. Yela komitmen macam2 kot.

Precious Cla said...

Setuju sangat, bab mencari kerja ni memang agak susah tapi tiada yang mustahil. Apa yang penting rajin mencari, bijak memilih dan usaha ! gitue... :D

Tekkaus said...

It is good indeed to have another job portals for job hunters. :) May those who are unemployed or looking for a new challenge will benefit from this new website.

Rawlins GLAM said...

Sekarang dah makin senang cari kerja, jimat duit dan tenaga. Yang perlu adalah ketabahan dan keinginan untuk bekerja dan yang penting jangan terlalu memilih kan.

alia farhan Said said...

Good infos for those graduate yg baru tgh cari kerja or those yg memang tgh mncari kerja lain. Will share this to others as well

Powered by Blogger.