EVENT : BAZAR G.B.K.

www.cla-travel.asia ~Bazar G.B.K.

Dengan hanya beberapa minggu atau tepatnya kurang daripada tiga minggu, idea berkenaan Bazar GBK atau GBK Open Day dinyatakan sehingga kepada tarikh pelaksanaan dijalankan, mungkin boleh dianggap promosi adalah kurang tetapi, apa yang telah dirancang tetap dijalankan dan ia ternyata lebih daripada berjaya.
BAZAR G.B.K.
Acara ini diadakan julung kalinya sebagai salah satu cara mengumpul dana natal tahun 2018. Church Fundraising can sometimes seem like a daunting and boring tasks. However, if you approach fundraising for your church with a different mindset, one of fun and stewardship, you can begin to see fundraising in a whole new light. With transparency, good intentions, a couple of fun ideas, and the right plan and people in place, fundraising can not only boost your church finances, but also become a way to bring your congregation closer together, showcase your work to the wider community, and positively impact more beneficiaries.
BAZAR G.B.K.
BAZAR G.B.K.
BAZAR G.B.K.

BAZAR G.B.K.
Pelbagai acara dijalankan seperti sukaneka, busking, jualan kuih-muih, local fruits, sayur-sayuran, traditional foods, ayam pansuh (ayam dimasak dalam bambu), BBQ, jualan pre-loved items dan banyak lagi. Kehadiran keluarga, rakan-rakan dan orang sekeliling sangat mendorong untuk mengadakan sekali lagi aktiviti seperti ini dimasa akan datang.
BAZAR G.B.K.BAZAR G.B.K.
Sebenarnya Bazar GBK diadakan bagi mencari dana/kewangan untuk Natal 2018 dan juga, sebagai langkah mengeratkan silaturahim sesama masyarakat sekeliling. Awal proses kami berasa sedikit khuatir apakah usaha ini akan berhasil atau menemui kegagalan saja. Namun, semangat keluarga besar GBK membuat apa yang telah dirancang terlaksana cemerlang. Saya mengingat satu kata, saya lupa dimana saya menemukan kata tersebut. 'Sesakit dan sekeras apa pun usaha yang kamu lakukan untuk menikmati kejayaan, jalani saja dan jangan pernah berfikir untuk mengakhirinya. Sebab jika kita menyerah, kita tidak akan pernah maju dan menikmati kejayaan. Ingatlah juga, jikalau kesempatan mungkin tidak datang dua kali. Siapa tahu kesempatan yang kita sia-siakan kerana menyerah merupakan satu-satunyanya peluang yang kita miliki. Jadi, jangan pernah menyerah!'.
BAZAR G.B.K.BAZAR G.B.K.
BAZAR G.B.K.
Terima kasih kepada semua yang sudah sama-sama menjayakan program sehari ini. Untuk semua yang sudah hadir, kehadiran anda benar-benar kami hargai. Bagi anda yang mungkin pertama kali menjejakkan kaki di kawasan gereja Baptis Kionsom, kami bersyukur kerana pertemuan pertama kita terjadi digereja kampung kami. Persekitaran masih tertatah rapi dengan landskap hijau memberikan suasana tenang dan udara segar. Sebuah lokasi yang sebahagian kisahnya mengisi ruangan memori saya.

Thank you everyone who donated time and energy to this event ! God bless you. 
EVENT : BAZAR G.B.K. EVENT : BAZAR G.B.K. Reviewed by Precious Cla on 26.11.18 Rating: 5

11 comments:

Cik Rose said...

bila ada aktiviti macam ni, kita dapat lihat semangat kerjasama di antara satu sama lain. moga berterusan kan :)

idayu nim said...

Wahh serinoknya ada bazarvyang macam ni. Ada macam2 jualan dan aktivi riadah. Boleh mengeratkan silaturahim

Precious Cla said...

Terima kasih. Aktiviti semacam ni sedikit-sebanyak membantu ikatan silaturahim sesama dieratkan. :)

zaza iman said...

Rasa nak pergi sana jalan2 tgk tempat ni cla.. Seronok tgk suasana org2 jual sambil tu ada aktiviti..

Azhafizah MN said...

Aktiviti macam ni sangat menyoronokkan dan idea yang bagus untuk collect dana.

sya mimie said...

Seronok bila sesekali anjurkan aktiviti macam ni. Pastinya kengkawan pun teruja nak hadir.

iu zira said...

Seronok event macam ni dapat eratkan silaturrahim. Sama-sama buat kerja

Wawa Ashihara said...

Wah syoknya ada aktiviti mcmni.. Dh nmpk mcm sukaneka & fmily day pula tgok.. Hehehe.

Sunshine Kelly said...

This is such a good and fun way to collect donation. I m sure all parties benefited and have fun. I love bazaar too and don't mind donating by purchasing the goods sold there.

tenku butang said...

Meriah jugak kan sambutan untuk hari Natal nanti.. eh ada bakar lemang ke tu.. macam nampak buluh lemang je tu

Precious Cla said...

Hai Tengkubutang, yes ! bulan November kami dah prepare banyak aktiviti sempenan menyambut Natal 2018. :)

Powered by Blogger.