Pengalaman Pertama ke Pasar SAFMA

SAFMA atau Sabah Fish Marketing merupakan salah tempat membeli ikan yang terkenal di Kota Kinabalu, Sabah. 

Hari ni berkesempatan pergi SAFMA untuk pertama kalinya setelah bertahun-tahun hidup dinegeri Sabah. Tujuan nak membeli lobster, malangnya lobster dah abis atau lebih tepatnya ia jarang-jarang ada. 
SAFMA

Pertama kali ke SAFMA rasa macam masuk pasar ikan tempat lain juga cuma harga ikan ditempat ni lebih murah dan senang untuk tawar-menawar. Kebanyakan penjual adalah berbangsa Filipino dan perasaan masuk pasar ni macam ala-ala berada di Manila pun ada...haha. 

Kebanyakan penjual tu muda-muda cuma kulitnya hitam manggis  hohooho...itu kalau korang punya agenda lain selain membeli ikanlah haha :P 

Pasar ikan SAFMA ni biasanya beroperasi  diawal pagi yang sangat pagi seawal jam 1.00 pagi. Ikan-ikan adalah segar dan terbaik dari laut Sabah . So, kalau korang nak ikan murah lagi fresh, sillalah datang ke SAFMA.

Pengalaman Pertama ke Pasar SAFMA Pengalaman Pertama ke Pasar SAFMA Reviewed by Precious Cla on 28.9.14 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.