Akaun 8Share kena suspended


Hormon tak brapa stabil membuatkan kepala otak dan mood tak brapa cun ! Biasa bagi manusia yang normal. Weeew !! korang apa khabar ? bahagia atau hampir putus asa dalam hidup? Hmmm….semoga semuanya hidup dijalur yang benar dan tidak terlibat dalam mana-mana ajaran yang membinasakan diri dan masa depan. 

Celotehku panjang jika tidak dikawal. Syukur masih tahu batas kisah mana yang patut diutarakan dan mana cerita yang tidak perlu diketahui ramai. Hari tu saya ada cerita tentang akaun 8Share saya yang kena suspended tetapi, saya telah pun menghantar appeal form kepada admin 8share. So hari ni jawapan yang ditunggu-tunggu telah pun diterima.

Beginilah isi surat mereka kepada saya yang sempat membuat saya sedikit terganggu emosi. Huh !

Thank you for submitting your appeal for the release of your account. We have reviewed your appeal along with your account and found that there has indeed been a violation of the Code Of Honour from the username : (tteeettt rahsiaaa :p)

Hope you understand that we take the Code Of Honour seriously, as the 8Share community has taken years to build trust with advertisers, who in turn work hard to build your favourite brands and products. They have deep trust in you, as a representative of 8Share to share good stuff with friends, and to share it right.

In liew of good will and trust, we have decided to release your account with the condition that :
1. Your earning is reset to 0.
2. You leave all Facebook click groups as it is a major violation of the Code Of Honour
3. You do not violate the Code Of Honour again, as we will no longer be able to help you if your account is suspended again


Let us know your decision and we’ll proceed from there.

In spirit of the Code of Honour,
The Sacred Guardian of 8Share


Wow !! reset to RM0 ? ouch !!! untuk sampai ke tahap setengah ratus itu tidak mudah dengan 8share. Now I have to start from the beginning again ? hmmm…actually saya pun tidak mahu rugi banyak dalam hal ini, jadinya saya telah memandai-mandai membalas email tersebut (kalau email tu berjaya membuat mereka kasihan, nanti saya paparkan isi kandungan email tu hehe) ….
Kalau katanya tidak boleh dapat balik duit dalam akaun tu, what to do lah ! terpaksalah terima hakikat untuk  mula dari awal lagi. Fuh ! tak salahkan dorang sangat pun, siapa suruh biadap sangat nak cepat dapat nilai tinggi kan….hmmm…tidak mengapalah from ZERO TO HERO hahaha…..biarkan saya bermula dari angka 0 dengan kejujuran . Cewah !!
Padahal, hati sangat kecewa….semoga email saya direply secepat mungkin. Korang yang mengada-ngada nak cepat tinggikan nilai matawang dalam akaun 8share or churp-churp tu pandai-pandailah ye...hehee.... polis sedang giat beroperasi tu ^^ dan yang paling penting saya belajar erti sebuah kejujuran. :)



Akaun 8Share kena suspended Akaun 8Share kena suspended Reviewed by Precious Cla on 12.9.13 Rating: 5

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedihnya lau jd 0 semula..huhuh

Leods Presla said...

Memang sedih...hmmmmm

Yumida Huda said...

wah..sedih la leods
hope diorg consider surat yg leods kasi tu
aah..polis bergiat aktif skrg..byk jugak group yg tubuhkn klik iklan ni..

Leods Presla said...

Kesiankan ..tapi siapa suruh buat hal huhu....takpelah I da insaf ni haha :p

Nor Liana Kamaruzzaman said...

Huhu...mencari2 tpt komen tadi, bwh ni ghupenye...ha'ah, pun kena suspended, tapi taktau kenapa. Bru first time register 8share...Thanks for the info...

NamazAnailStorybook

sHaRiNa eLyaNa said...

perna rasa disuspended kan..sangat kcwa da xmo main 8share lagi :(

Iola said...

wuhuu..sedih...humm kena usaha lagi mcm ni..hu

Iola said...

wuhuu..sedih...humm kena usaha lagi mcm ni..hu

Azri Nasrullah said...

macam mana kita nk masuk balik 8share utk newcomers yg x sengaja deactivate ??

Precious Cla said...

Hi Azri, awak kena email pada 8share kata nak re-activate ^^ kalau tak dapat awak kena re-register 8share.

Powered by Blogger.