search

Blog Archive

21 May 2013

MT KINABALU CHALLENGE 2013

Gambar semasa turun dari puncak gunung kinabalu
 
Hey lovely readers,

Ni muka saya hehe..puas dapat menakluk gunung kinabalu
This coming 28th June,2013 saya akan menyahut cabaran untuk menawan puncak Gunung Kinabalu sekali lagi. 4095.2 metres. Tinggi tu memang tinggi. Namun, itu bukan masalahnya. Saya tiada masalah dengan ketinggian. Masalahnya, saya belum mulakan latihan untuk cabaran tersebut. Kalau boleh nak kurangkan 4 kilo sebelum ekspedisi tersebut. At least bila saya tidak mampu mendaki, bebanan yang diangkat oleh guide tu tidaklah berat sangat…(kahkahkahkah) . Dalam sejarah pendakian saya, belum pernah rasanya disikut olleh para guide…itu memalukan ! dan saya tidak akan ingin mencubanya….haha..silap sikit ada gambar terupload dalam twitter or fb or blog orang yang sigendut tidak mampu menawan gunung Kinabalu, tetapi ada hati mahu mendakinya…bukankah itu memalukan ? hish!!! Saya tidak mahu.

Kerana itu, saya dengan ini mulai bertekad untuk melakukan latihan mulai esok. (Esoknya tidak muncul-muncul ya..hik3) . Asyik-asyik hujan, jogging pun tidak dapat dilakukan..kerana itu sehingga detik ini saya masih berada dalam golongan FAT ! aduiiiii mamamiaaaa !!

Cheerrsss !! you all tak teringin ke mendaki Mt. Kinabalu itu ? kalau berminat, just PM me okay. Don’t worry..I’m good bah ! hehe


Share:

0 comments:

Followers